ArchiMAD-kerhoseminaari 15.12.2011 Helsinki

ArchiMAD-kerhon vuosi päätetään tyylikkäästi IFC-aiheisella seminaarilla, joka järjestetään Kiltasalissa Helsingin Kampissa torstaina 15. joulukuuta klo 11.00 alkaen. Seminaarin puheenaiheena on IFC-tiedonsiirto. Unkarista seminaariin tulee kertomaan IFC-kehityksestä Graphisoftin tuotepäällikkö Tibor Szolnoki sekä IFC-kehitysosaston vetäjä Jozsef L. Kiss.  Lisäksi CASE-esittelyssä Vantaan kaupungin sähköisen rakennuslupa-asioinnin pilottiprojekti. Projektin taustoista ja tavoitteista kertoo lupatarkastaja Sampo Sälevaara. Kyseisestä Ruskeasannan Sortti-asemasta kertoo […]

Tietomallin käyttö Svenska Teaternin peruskorjauksessa

Arkkitehtuuritoimisto Mika Woll on toiminut tietomallikonsulttina Helsingin Svenska Teaternin peruskorjausprojektissa. Vanhan ja monimutkaisen rakennuksen saneeraamisessa on tietomallintamisessa omat hankaluutensa, sillä vanhat rakennukset tuppaa olemaan monimutkaisia ja epäsäännöllisiä. Projektin aikana opittiin että tietomallintamista tulisi pohjustaa jo ennen itse rakennusprojektin alkua: tietomallintamisen säännöt pitää olla selkeät kaikille projektin osapuolille. Hyvästä mallista kun on hyötyä niin suunnittelijoille kuin […]

Uusin ArchiMAD-lehti postissa ja netissä

Uusin ArchiMAD-lehti on postitettu ArchiMAD-kerholaisille viime viikolla ja onkin varmaan jo löytänyt suurimman osan kerhon jäsenistä. Mikäli lehti ei ole vielä kolahtanut postiluukkuun, voit lukea lehden ArchiMADin nettisivuilta ArchiMAD-lehdet -osiosta. Salasana on pysynyt samana kuin viime lehden yhteydessä. Mikäli olet unohtanut salasanan, voit pyytää sitä Jonnalta: jonna(a)mad.fi.

Kirjasto-objektien yhteensopivuus vanhojen versioiden kanssa

Kirjasto-objektien yhteensopivuus vanhojen versioiden kanssa

Olemme ladanneet M.A.D.in YouTube-kanavalle tutoriaalivideon: Kirjasto-objektien yhteensopivuus vanhojen versioiden kanssa. Kirjastojen yhteensopivuus auttaa työskentelyä kun haluat tai joudut siirtämään projektiasi eri ArchiCAD-versioiden välillä. Tässä videossa käydään läpi esimerkki ArchiCAD 14:n ja ArchiCAD 15:n välillä työskentelystä.

Kerrosten kohdistus IFC-tiedostoja yhdistäessä ArchiCAD 15:ssä

Kerrosten kohdistus IFC-tiedostoja yhdistäessä

Olemme ladanneet tutoriaalivideon M.A.D.in YouTube-kanavalle: Kerrosten kohdistus IFC-tiedostoja yhdistäessä. Tässä 1,5 min videossa käydään läpi miten ArchiCAD 15:ssä voidaan yhdistää IFC-tiedostoja ja samalla kohdistaa oikeat kerrokset toisiinsa.